NYT: Вибух зсередини – причина руйнування ГЕС

NYT: Вибух зсередини – найімовірніша причина руйнування ГЕС
Видання The New York Times, поговоривши з експертами, дійшло висновку, що найімовірнішою причинию руйнування дамби Каховської ГЕС є вибух зсередини — The New York Times із посиланням на інженерно-технічних фахівців та спеціалістів із боєприпасів

 За словами експертів, наявні докази вказують на те, що руйнування дамби спричинив вибух зсередини. Як нагадує NYT, місцеві жителі повідомляли в соціальних мережах, що чули потужний вибух приблизно о 2:50 ночі, коли прорвало дамбу.

«Вибух у закритому просторі, коли вся його енергія спрямовується на конструкцію навколо, може завдати найбільшої шкоди. Навіть тоді, за словами експертів, для прориву дамби знадобилися б щонайменше сотні фунтів вибухівки (100 фунтів – приблизно 45 кг — ред.).

Зовнішня детонація бомби або ракети спрямовує на дамбу лише малу частину своєї сили, і для досягнення подібного ефекту знадобиться вибухівка у багато разів більшої потужності».

Професор інженерії і експерт з вибухових речовин в Університеті Іллінойсу Нік Глумак наголосив, що кількість вибухівки, яку може нести боєголовка, обмежена. За його словами, навіть «пряме попадання» може не зруйнувати дамбу.

«Для цього потрібна значна кількість енергії. Подумайте про сили, які діють на конструкцію в процесі – вони величезні. У вас є масивна сила води».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>