Резніков назвав причину скасування додаткових винагород окремим військовим

Міністр оборони Олексій Резніков назвав скасування додаткових винагород військовим в тилу питанням справедливості та бюджетної спроможності
Про це Резніков розповів у інтерв’ю одному з українських ЗМІ.

«Це питання справедливості й одночасно бюджетної спроможності. Коли було введено інститут «100 тис., 30 тис.», мова йшла про тих, хто виконує бойове завдання: 100 тис. на самому «передку» і 30 тис. – хто поруч або на блокпостах, або на бойовому чергуванні і так далі. Коли почалася навала, то майже вся країна була полем бою і тоді було справедливим платити всім або 100, або хоча б 30″, — розповів Резніков.

Він зауважив, що згодом почали надходити скарги бійців на передовій про несправедливість системи винагород.

«Але далі почалось наступне. Бійці, які реально на «передку», у найбільш напружених місцях, кажуть: «Ми там отримуємо, а ті, хто нічого не роблять, «курять бамбук», отримують ті самі гроші – це несправедливо», — зазначив Резніков.

Він також додав, що разом з цим збільшено рівень базового грошового забезпечення військових.

«Раніше звичайний стрілець отримував у нас 13 тис. грн. Моїм наказом ми зробили так: стрілець буде отримувати грошове забезпечення у розмірі 20 тис. грн. А якщо він на бойовому виконанні біля «передка», на блокпосту чергує, на іншому бойовому виконанні, на кордоні – плюс ще 30 тис. Так у нього буде 50. Якщо він на «нулі», на рівні батальйону – то тоді він буде 120 тис. отримувати», — пояснив Резніков.

Він наголосив, що вважає рішення про скасування доплат у тилу обґрунтованим.

«Але, вибачте, ті, хто знаходяться в тилу і несуть службу, не ризикуючи нічим – стрілець буде отримувати 20 тис. грн. 30 тис. або 100 тим паче йому несправедливо платити.Не забуваймо про бюджет – війна тягнеться, пішов другий рік, у нас сьогодні багато бізнесу не працює, податки не платяться, а треба купляти зброю, кількість Збройних сил величезна, треба їх забезпечувати, вдягати, харчувати і так далі. Тому це абсолютно чесно і справедливо, не тільки в Збройних силах, а в усьому спектру безпеки й оборони», — підсумував Резніков.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>