Прем’єр Португалії підтвердив наміри надіслати Україні танки Leopard 2

Португалія допоможе відбудувати школи на Житомирщині
Португалія передасть Збройним силам України танки Leopard 2, наразі триває логістична операція з Німеччиною, щоб повернути деякі танки

Про це повідомляє Diario de Noticias з посиланням на заяву прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошта.

«Ми зараз працюємо над тим, щоб мати можливість відмовитися від деяких наших танків. Я знаю, скільки сааме танків буде (відправлено в Україну, — ред.), але про це буде оголошено у відповідний час», — сказав він.

За його словами, відправлення танків в Україну не поставить під загрозу національний військовий потенціал з точки зору оснащення. Зараз Португалія працює з Німеччиною, щоб «дозволити логістичну операцію з постачання запчастин з метою завершення відновлення деяких бойових машин, які не були в строю».

«Операція, яка має на меті надати Україні кілька танків, без того, щоб Португалія втратила свій військовий потенціал. Очевидно, що Португалія також має зобов’язання в рамках НАТО, які ми не можемо не виконувати з точки зору наявності техніки для інтервенцій у разі необхідності», — попередив він.

Кошта зазначив, що танки Україна, ймовірно, отримає навесні, бо «рух, який відбувається в Європі, полягає в тому, щоб мати можливість мати всі ці засоби в наявності до кінця березня».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>