У Пентагоні обговорюють надання Україні винищувачів F-16

Військові чиновники негласно підштовхують Міністерство оборони США до схвалення відправки в Україну винищувачів F-16, щоби допомогти їй захиститися від російських ракет і безпілотників — видання Politico з посиланням на власні джерела

Видання пише, що після схвалення надання Україні танків і систем ППО Patriot у Києва з’явився оптимізм, що американські літаки можуть бути наступними.

«Я не думаю, що ми проти (надання Україні літаків – ред.)», – сказав Politico на умовах анонімності високопоставлений чиновник Пентагону.

При цьому він зазначив, що остаточне рішення щодо літаків ще не ухвалене, а Україна не заявила, що винищувачі є її головним пріоритетом.

За словами іншого джерела, поінформованого про переговори, які ведуться Вашингтоном і Києвом, США потрібні тижні для прийняття рішення про поставки Україні власних літаків і схвалення реекспорту F-16 з інших країн.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>