Екскомандувач НАТО закликав надати Україні винищувачі МіГ-29 і F-16

Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс вважає, що Захід має надати Україні бойові літаки.

Про це, як пише «Європейська правда», він сказав в ефірі ZDF.

«Я вважаю, що Україні потрібні бойові літаки» – сказав Ставрідіс.

Зокрема, він виступає за надання Києву польських винищувачів МіГ-29  та американських F-16.

За словами Ставрідіса, МіГ-29  можна поставити напряму, і українці знають, як ними керувати. Щодо другого типу літаків, то ця схема займе більше часу, але українські пілоти досить швидко могли б навчитися керувати F-16: «Це відносно простий літак, який легко освоїти».

Адмірал США також назвав постачання західних танків в Україну «критично важливим». Цей вид озброєння українських військ є важливим для наземного бою, незалежно від того, з якої країни НАТО прибули танки.

Тим не менш, за його словами, російські нападники більш успішні «в небі», ніж на землі. Саме тому Україна повинна і надалі отримувати підтримку в захисті свого повітряного простору.

«Це означає, наприклад, батареї Patriot, які поставляються Сполученими Штатами, а потім, можливо, і Німеччиною», — сказав Ставрідіс.

Разом з тим, колишній командувач поділяє оцінку начальника Генерального штабу США Марка Міллі щодо перебігу війни. «Питання Криму, зокрема, буде дуже складним», — сказав Ставрідіс.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>