Президент Румунії попросив Зеленського переглянути закон про нацменшини

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав Володимира Зеленського переглянути ухвалений у грудні 2022 року закон про національні меншини
Про це йдеться в пресрелізі офісу румунського президента за підсумками розмови.

«Президент Румунії детально зупинився на нещодавньому ухваленні Україною закону про національні меншини, який викликав занепокоєння та невдоволення з боку румунської влади та представників румунської громади в Україні», — йдеться в пресрелізі.

Відомо, що Йоганніс попросив Президента Зеленського швидко знайти рішення для вирішення та усунення цих проблем. Президенти домовилися, що найближчим часом міністри закордонних справ двох країн проведуть переговори.

«Стосовно питань, пов’язаних з румунською меншиною, президент Володимир Зеленський висловив відкритість до пошуку рішень, щоб румунська громада в Україні могла користуватися тими ж правами, якими користується українська громада в Румунії», — додали в Офісі президента Румунії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>