Євросоюз відкрив у Києві лабораторію кіберзахисту для ЗСУ

Європейський Союз відкрив у Києві лабораторію кіберзахисту, яка допоможу українським захисникам захистити своє та українське кіберсередовище від атак з боку Росії

Про це повідомили на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Зазначають, що ЄС профінансував та поставив обладнання для кіберлабораторії, а також  безпекове програмне забезпечення та засоби захисту для Збройних сил України із використанням Європейського фонду миру. Лабораторію відкрили в Києві.

Наголошують, що це дасть змогу Україні створити ефективний кіберзахист для ЗС України та дозволить розвинути спроможності для ідентифікації зовнішнього втручання в інформаційні системи. Також за допомогою кіберлабораторії українські захисники зможуть створити спроможності для запобігання і відбивання кібератак.

Ця лабораторія надасть майданчик для тренування, вдосконалення навичок із кібербезпеки українських військових фахівців із кібербезпеки. Тренування відбуватимуться із застосуванням реалістичних сценаріїв та симуляторів у режимі реального часу. Це дозволить ідентифікувати та відбуватися від кібератак швидше та ефективніше.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>