По всій Україні запровадили аварійні відключення електроенергії

світло

По всій території України 28 листопада застосовують аварійні відключення електроенергії внаслідок зростання дефіциту потужності

Про це передає «Укренерго«.

Станом на 10:00 28 листопада внаслідок зростання дефіциту потужності по всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії. Зазначається, що причиною збільшення дефіциту стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях.

В Укренерго наголосили, що після усунення причин аварійних відключень, блоки повернуться у роботу, що знизить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів.

Також зростає споживання енергії через погіршення погодних умов. За даними Укренерго. наразі дефіцит потужності складає 27%.

  • Як зазначив 25 листопада голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, Україна планує закуповувати електроенергію у Європи, проте для цього потрібний спеціальний механізм, який наразі розроблюють.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>