До кінця доби АЕС знову працюватимуть в українській енергосистемі

Українська електроенергія пішла в Європу

Після аварійного відключення трьох українських АЕС через ворожу атаку, їхню роботу в українській енергомережі обіцяють відновити до кінця доби 24 листопада

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в етері Єдиних новин.

Після відключення Запорізької, Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС внаслідок ворожих обстрілів України, роботу трьох із них в українську енергосистему обіцяють поновити. Міністерство енергетики розраховує, що це має статися не пізніше як до вечора 24 листопада.

«Ми розраховуємо, що до вечора (24 листопада, — ред) почнуть працювати АЕС, віддавати електроенергію в мережу, і це значно скоротить дефіцит. Це вперше, коли одночасно були вимкнені всі чотири АЕС», – сказав Галущенко.

Міністр наголошує, що після ракетних атак на Україну система опинилася в блекауті.

«Вчора насправді відбувся блекаут нашої енергосистеми внаслідок ракетних обстрілів які відбулися. Ситуація дуже складна, але о 4 ранку ми змогли об’єднати енергосистему, і вона зараз працює як єдина», – інформував Галущенко.

За його словами, для найголовніше у функціонуванні українських АЕС зараз — отримувати енергію для самозабезпечення:коли АЕС працює на дизель-генераторах, є ризики для ядерної та радіаційної безпеки.

Всі чотири АЕС якнайшвидше підключили до української електромережі, так вони зможуть знову видавати електроенергію Україні. Винятком є тільки Запорізька АЕС, що працюватиме на дизель-генераторах.

Якщо обстріли не відбудуться повторно, до кінця 24 листопада енергетики зменшать дефіцит в енергосистемі й українці зможуть повернутися до планових відключень.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>