Швеція відправляє нову допомогу Україні, в тому числі ППО

Швеція направить в Україну системи протиповітряної оборони, а також автомобілі підвищеної прохідності, зимове спорядження та засоби захисту

Про це заявив міністр оборони країни Пол Йонсон, передає Aftonbladet.

Уряд Швеції у серед презентував зимовий пакет допомоги Україні, який складається з трьох частин: гуманітарна, військова та політична підтримка по лінії ЄС.

Згідно з інформацією, йдеться про пакет у 720 мільйонів шведських крон від уряду ($60 млн).

«Очевидно, що Україна добре захищається від російського наступу, далеко за межами очікувань, і частковим поясненням цього є те, що вони отримують широку підтримку з боку інших країн», — заявив прем’єр-міністр Ульф Крістерссон.

  • Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що Росія намагається спричинити гуманітарну кризу в Україні і атакує енергетичну інфраструктуру, їхня мета – викликати нову хвилю біженців. Він озвучив потреби України: збільшити кількість IRIS-T та NASAMS, отримати HAWK і Crotale в достатній кількості, прийняти та виконати рішення по SAMP-Т, отримати розвідувальні та бойові БПЛА + захист від безпілотників.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>