США і РФ готують переговори щодо контролю над ядерною зброєю

Нед Прайс

США та Росія планують обговорити відновлення інспекцій в рамках нового Договору про скорочення й обмеження ядерних озброєнь (СНО), які були призупинені до вторгнення Росії в Україну

Про це повідомили в Reuters з посиланням на речника Держдепартаменту США Неда Прайса.

«Ми чітко дали зрозуміти Росії, що заходи, запроваджені внаслідок неспровокованої війни Росії проти України, не перешкоджають російським інспекторам проводити інспекції за новим Договором у Сполучених Штатах. Тому ми сподіваємося, що засідання комісії дозволить нам продовжити ці інспекції», — наголосив він.

За словами Прайса, двостороння консультативна комісія (BCC), щодо угоди про контроль над озброєннями між двома найбільшими ядерними державами світу, збереться «найближчим часом».

Відомо, що Росія призупинила співпрацю з інспекціями в рамках договору в серпні. При цьому країна-агресорка звинуватила обмеження на поїздки, введені Вашингтоном і його союзниками через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Разом з там РФ заявила, що як і раніше розділяє важливість дотримання положень договору.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>