Окупанти вкрали з Херсона пам’ятник і останки Потьомкіна

Фото з Facebook Сергія Хланя

Російські загарбники вкрали з окупованого Херсона пам’ятник і останки російського князя Григорія Потьомкіна, які зберігалися у Свято-Катерининському храмі.

Джерело: колаборант, так званий т.в.о. «губернатора регіону» Володимир Сальдо в ефірі російського пропагандистського телеканалу «Крим 24«, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook

Пряма мова Сальдо: «Ми перевезли пам’ятник Ушакову. Ми перевезли на лівий берег ті останки ясновельможного князя (Потьомкіна – ред.), які були в Катерининському храмі. Ми перевезли на лівий берег і самих Потьомкіна, Суворова і Маргелова (пам’ятники – ред.). Це ті святині, які, я вважаю, потрібно зберегти».

Деталі: Сальдо додав, що Потьомкіна вивезли, щоб він «подивився не тільки на Херсон, а на всю Херсонщину». Колаборант запевнив, що в майбутньому і його та інші пам’ятники повернуть на їхні місця.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>