Норвегія залучає військових для посилення контролю за кордоном, через російських нелегалів

Архівне фото: Норвезький патруль на кордоні з Росією вздовж річки Пасвік. 23 жовтня 2019 року 

Норвегія посилює контроль вздовж російсько-норвезького кордону через ризик незаконного перетину росіянами, після оголошення про “часткову мобілізацію» в РФ. Про це у п’ятницю, 30 вересня, заявив уряд Норвегії.

“Гелікоптер поліції зі спеціальними датчиками буде розміщено в поліцейському окрузі Фіннмарк для підвищення готовності. Гарнізон збройних сил Норвегії в Сьор-Варангері стежить за кордоном з Росією. Поліцейський гелікоптер збільшить здатність виявляти будь-які незаконні перетини кордону”, — мовиться у заяві офіційного Осло.

Довжина кордону Норвегії з Росією становить 198 кілометрів, і він в основному проходить по річці Пасвік.

“Ми збільшуємо присутність поліції на кордоні”, — мовиться у заяві.

«Ми швидко закриємо кордон, якщо це буде необхідно, і зміни можуть бути внесені в короткі терміни, — заявила міністерка юстиції та громадської безпеки норвегії Емілі Енгер Мель. — Ми маємо тісний діалог з поліцією та митницею Норвегії щодо ситуації на кордоні та будемо здійснювати ретельний прикордонний контроль усіх прибулих”.

У травні уряд Норвегії посилив візові обмеження для росіян, з того часу туристичні візи росіянам не видаються.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>