В Україні вже загинуло більше людей, ніж під час використання 5–7 ядерних зарядів, — дипломат Чалий

Валерій Чалий

Про це в ефірі Еспресо сказав дипломат Валерій Чалий.

«Я вам скажу так, одну річ. У нас в Україні загинуло більше людей, ніж під час використання 5–7 ядерних зарядів. Уже на сьогодні. На один Маріуполь, Росія скидала від тонни й 500-кілограмових бомб, до всього іншого, що застосовувалося, усі ті «смерчі». Це все зброя масового ураження, просто вона ще вважається конвенційною», — зазначив Валерій Чалий.

Український дипломат зауважив, що Росія вже зараз застосовує у війні проти України бомби, які вщент руйнують усе живе в зоні ураження.

«Але подивіться як вона б’є: «смерч» покриває квадрат 500 на 500 і все живе там зникає. Бомби, авіабомби дістають, якщо не сховатися на два-три поверхи вниз, то всіх вбивають. Тобто касетні, фосфорні заряди – це все заборонена зброя і багато що можна вважати зброєю масового знищення, просто не ядерною, не хімічною, не біологічною. Тому для нас це вже має наслідки порівняні з таким застосуванням. От в чому парадокс. Тому українці розуміють, що тут уже крок назад ніхто не зробить. Тобто це сигнали Заходу для торгу», — сказав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>