Стратегічними ударами ЗСУ зможуть знецінити підтягнуті резерви РФ, — генерал Маломуж

Микола Маломуж

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Еспресо».

«Росія проводить тотальну мобілізацію активними репресивними діями. По всій території РФ є вказівка терміново зібрати військових та запасників. Головне — це якість підготовки та терміни. Перші 300 тис. можуть підготувати за пів року і це великий термін. Ми зараз ефективно діємо у ряді стратегічних напрямків. Я передбачаю, що за цей період, поки вони проведуть мобілізацію, проведуть навчання, злагодження запасників, ми вже матимемо пріоритет не тільки на Сході, а й на Півдні нашої держави», — зауважив Маломуж.

За його словами, якщо почнеться активна наступальна фазаз боку України, стратегічні наступальні операції, ЗСУ зможуть звільнити територію в цілому, але для цього потрібна стратегія.

«Потрібна концентрація підготовлених українських військовиків по всіх регіонах, і в першу чергу — це Схід й Південь. Ці напрямки можуть дати перспективу — знецінити мобілізацію. Завдання номер один для керівництва держави — це стратегічними ударами не тільки зламати оборону противника, а знецінити підтягнуті резерви РФ та створити передумови паніки. Паніку треба потужно підтримати не тільки на Сходи, а й на Півдні — тоді рушиться фронт, а коли рушиться фронт — це передумови звільнення територій», — пояснив Маломуж.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>