Єнакіївський завод зупинили: окупанти планують «мобілізувати» 200-500 працівників

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, окупаційна влада «ДНР» скасувала дію раніше виданих документів про відстрочку/звільнення від мобілізації. Завдяки цьому планують «мобілізувати» від 200 до 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу. А через нестачу персоналу виробництво на заводі «тимчасово призупиняють».

Окрім того, до складу окупаційних військ почали набирати ув’язнених, яких утримують у закладах позбавлення волі на території «ДНР». Ці «новобранці» мають поповнити склад так званого батальйону «Сомалі», 100-ї окремої мотострілецької бригади та 9-го окремого мотострілецького полку ЗС РФ.

Критеріями відбору «контрактників» є фізичні дані й наявністю досвіду бойових дій. Водночас на кримінальну статтю та термін ув’язнення окупанти не зважають. Проте охочих підписувати контракт небагато, – додають у розвідці.

Тим часом на полігоні поблизу тимчасово окупованого Тореза росіяни облаштували тренувальний табір для засуджених з РФ. Наразі в табір доправляють «особовий склад». Як додають у розвідці, мешканці окупованих районів Донеччини, які перебували у складі окупаційних військ, після втечі з Харківської області отримали короткострокові відпустки – до 17 вересня. Але в зазначений термін понад половина «мобілізованих» не прибула на місце збору у військову частину в Торезі.

Водночас в тимчасово окупованому Криму чоловікам заборонили виїжджати з місць реєстрації без дозволу військового комісара. Для оформлення необхідних документів тепер необхідно повідомляти мету виїзду, місце перебування та терміни повернення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>