Україна отримає від Світового банку мільярд доларів додаткової допомоги

Світовий банк

Про це інформує в фейсбуці Міністерство економіки України.

«Пакет буде передбачати фінансування на $1 млрд  – це буде, як пряме кредитування, так і фінансові гарантії та інструменти trade finance. Очікується, що таке фінансування також мобілізує й приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проєкту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки», – заявив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Грибан наголосив, що якщо пакет приймуть, то загальне фінансування проєктів українських підприємств становитиме понад $3,3 млрд.

Крім того, Світовий банк співпрацює з європейським фондом European fund of sustainable development, до якого вони надіслали запит на $2 млрд. Ці кошти також планують витратити на підтримку України.

У жовтні під час щорічних зборів Світовий банк має презентувати трастовий фонд на допомогу нашій країні.

«Я думаю, що вже на етапі створення фонду в них буде певний рівень зібраних зобов’язань, але я не знаю, чи це буде весь обсяг фонду, чи тільки його частина. Але точно знаю, що Мінфін в покритті дефіциту бюджету передбачає $36 млрд на наступний рік. Це дає сподівання, що до кінця року в нас буде розуміння по наповненню цього фонду», – додав Грибан.

Рада директорів банку розгляне виділення $36 млрд на фінансування дефіциту бюджету у 2023 році та $17 млрд на відновлення інфраструктури й економіки України.

Заступник міністра економіки роз’яснив, що $17 млрд має покрити першочергові потреби у відбудові критичної інфраструктури та у забезпеченні страхування іноземних інвестицій.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>