«Стратегічна поразка Росії»: La Repubblica про візит сенатора Урсо в Україну

Кулеба й сенатор Урсо

Про це йдеться в матеріалі La Repubblica.

За інформацією видання, 9 вересня відбувся візит до України депутата Парламенту Італійської Республіки Адольфо Урсо.

«Це знакова, стратегічна подія, з ряду тих, що визначають майбутнє європейської політики й майбутнього Європи», — йдеться в повідомленні.

Також видання підкреслює, що це є стратегічною поразкою Росії, адже майбутній уряд Італії обирає посилення підтримки України й зміцнення зв’язків в Євроатлантичному альянсі.

Відомо, що Адольфо Урсо очолює у парламенті комітет Copasir, відповідальний за парламентський нагляд за діяльністю італійських розвідслужб. Окрім того, він є провідним парламентським діячем, сенатором, президентом Парламентського Комітету з Безпеки Республіки (COPASIR) та одним з керівників Партії «Брати Італії» (Fratelli d’Italia).

Крім того, сенатор — довірений соратник Джорджії Мелоні (Giorgia Meloni), яка, ймовірно, виграє вибори в Італії 25-го вересня, і очолить італійський уряд на посаді прем’єр-міністра.

Під час візиту до Києва для зустрічі з міністром МЗС України Дмитром Кулебою, сенатор у короткому твіті зазначив, що Італія «підтримує Україну разом з європейськими партнерами й західними союзниками».

Дмитро Кулеба зазначив, що на зустрічі подякував сенатору за підтримку італійського парламенту в рішеннях, що стосуються підвищення обороноздатності України.

«Ми обговорили подальшу військову допомогу, санкції та зусилля для відбудови», — зазначив він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>