У Генштабі України підтвердили, що Збройні Сили завдали ракетних ударів по авіабазах Росії в окупованому Криму

Про це розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайло Забродський у статті для видання «Укрінформ».

У цьому спільному тексті Валерія Залужного та Михайла Забродського йдеться про те, що «реальний центр тяжіння РФ у цій війні» полягає у її «віддаленому характері» у сприйнятті більшості росіян.

І завдяки цьому віддаленню громадяни Росії не так болісно сприймають втрати, невдачі, а головне — вартість цієї війни в усіх її розуміннях:

«Переконливим прикладом правильності такого підходу в поточному році є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, перш за все – по аеродрому Саки».

Говорять у статті і про завдання української армії на 2023 рік — зробити для росіян та в інших окупованих територіях ці відчуття («віддаленості війни» — ред.) гострішими, природнішими і цілком відчутними, попри значну відстань до цілей.

Нагадаємо, 9 серпня в окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі «Саки» в Новофедорівці.08

Після вибухів на авіабазі розпочала пожежа, що добре видно на супутникових знімках.

Судячи з супутникового знімка було знищено щонайменше 8-9 літаків, а також схожі на склади приміщення.

Також була пошкоджена автотехніка персоналу аеродрому «Саки».

Російська авіація на авіабазі "Саки" 10 серпня 2022 року після вибухів. Крим, Україна. Фото: Planet

На цій базі росіяни в основному розміщували багатоцільові винищувачі Су-30СМ, літаки Су-24М/МР, військово-транспортний Ил-76 та іншу авіатехніку.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>