У держдепі повідомили, що включатиме новий транш допомоги від США

ЗРК NASAMS

Про це повідомляє Держдеп США.

24 серпня Міністерство оборони США оголосило приблизно 3 мільярди доларів додаткової допомоги Україні в галузі безпеки в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI):

«Цей пакет USAI, який оголошується в День Незалежності України, підкреслює зобов’язання США підтримувати Україну в довгостроковій перспективі – це багаторічні інвестиції для збільшення міцності Збройних Сил України, які продовжують захищати свій суверенітет перед обличчям російської агресії».

У повідомленні зазначено, що на відміну від Presidential Drawdown (PDA), яке Міністерство оборони продовжувало використовувати для термінової доставки обладнання в Україну із запасів Міністерства оборони, USAI є органом, під керівництвом якого Сполучені Штати закуповують зброю у промисловості:

«Це оголошення є початком процесу укладання контрактів щодо надання Україні додаткових пріоритетних можливостей у середньостроковій та довгостроковій перспективі, щоб забезпечити можливість продовження захисту України як незалежної, суверенної та процвітаючої держави. Це найбільший транш безпекової допомоги Україні на сьогодні».

Новий пакет включає:

  • 6 ЗРК NASAMS;
  • до 245 000 снарядів до 155-мм артилерії;
  • До 65 000 снарядів до 120-мм мінометів;
  • До 24 контрбатарейних радарів;
  • безпілотники Puma (UAS) та допоміжне обладнання для систем UAS Scan Eagle;
  • безпілотні авіаційні системи VAMPIRE;
  • ракетні системи з лазерним наведенням;
  • фінансування навчання, обслуговування та підтримки обладнання.

У Держдепі США зазначили, що із січня 2021 року Сполучені Штати виділили понад $13,5 млрд на безпекову допомогу Україні. Загалом США виділили понад $15,5 млрд на безпекову допомогу Україні з 2014 року.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>