Шольц відвідав українських військових на полігоні в Німеччині та пообіцяв більше зброї

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав українських солдатів, які проходять навчання на зенітних самохідних артилерійських установках Gepard, та пообіцяв подальшу військову підтримку.

Про це пише Bild, повідомляє «Європейська правда».

Шольц у четвер відвідав військовий полігон Путлос у землі Шлезвіг-Гольштейн, де проходять навчання українські військові.

фото - Reuters

Фото Reuters

«Німеччина хоче допомогти забезпечити солдатам оптимальну підтримку, якої вони потребують. Німеччина надає сучасну та ефективну зброю, тому що Україна має право захищати свою країну, цілісність, незалежність та суверенітет», — сказав Шольц.

Шольц також оглянув один з Gepard і сфотографувався поряд із ним.

Він заявив, що вражений можливостями Gepard і побачив, наскільки він ефективний в організації захисту від атак з повітря.

Канцлер підтвердив, що Німеччина продовжуватиме постачати Україні системи важкого озброєння — він назвав самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню та ЗРК «IRIS-Т», який здатний «здійснювати оборону повітряного простору цілого міста».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>