У Варшаві відкрили центр підтримки для українців

У Варшаві відкрили центр підтримки для українців, які через війну виїхали до Польщі, де можна буде отримати консультацію з низки питань українською мовою.

Про це повідомили у фонді «Польський міграційний форум«, який є основним координатором проєкту, пише «Європейська правда».

До центру можливо буде звернутися за індивідуальною психологічною підтримкою для дорослих та дітей, а також за загальними порадами, що стосуються налагодження життя у Польщі — пошуку житла, роботи, оформлення усіх необхідних документів, доступу до освіти й медичних послуг. Консультанти центру можуть допомогти у тому числі з оформленням документів.

Також можливий супровід соціальних працівників, які спеціалізуються на підтримці клієнтів з обмеженими можливостями, жертвами насильства та представників різних меншин. За потреби, це може бути також супровід для доступу до освіти, медицини, оформлення документів про інвалідність.

Крім того, у центрі працюватиме кімната відпочинку для дітей, де вони зможуть залишитися як на час, доки батьки зайняті на консультації, так і у разі, якщо батьки мають інші справи поза центром.

Центр розташований на вул. Хмільна, 85/87 (ul. Chmielna 85/87) та працюватиме у будні дні з 09:00 до 18:00. Попередній запис на консультації не потрібен. Усі послуги надаються безоплатно й українською мовою, за потреби можна отримати консультацію російською, білоруською, польською, англійською, іспанською, французькою, грузинською, білоруською, дарі, чеченською та арабською мовами.

Центр запустили «Польський міграційний форум» у співпраці з організаціями «Наш вибір» та «Для вольності», його роботу фінансуватиме  Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR). Національним координатором є Данська рада у справах біженців (DRC).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>