Полякова спалила свій кокошник на Лисій горі

Оля Полякова публічно попрощалася з символом ворога — кокошником і публічно спалила свій головний убір

Ритуал спалення співачка Оля Полякова виконала в прямому ефірі «Сніданку з 1+1», ділиться в інстаграмі.

У кокошнику Оля Полякова починала шлях до популярності, утім з початком війни в Україні співачка вирішила позбутися російського традиційного головного убору.

«Я дуже добре знаю свого слухача, моя кар’єра в Україні, мої люди в Україні. І вже вісім років я переживаю всю трагедію, яка відбувається в нашій країні. 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, ми всі змінилися. І зрозуміли, що слід відмовлятися від минулого. Так, мене зробив відомою кокошник, але ще з початку російської агресії у Криму та Донбасі я ношу корону. Але люди все ще пам’ятають мене з кокошником», — сказала Полякова.

Спалити кокошник, в якому співачка раніше давала концерти, вирішила на одній із п’яти лисих гір Києва — Щекавиці. Саме на цій горі, як сказала Полякова, наші предки робили різні містичні обряди.

«По всій Україні люди масово переходять українську, вони відмовляються від того «русского міра», який прийшов у наші будинки з горем та сльозами. Тому хочу зробити цей ритуал, взяти цей головний убір, який сьогодні є символом культури, що прийшла з війною. І цьому не місце в нашій Україні», — додала артистка.

Під час самого ритуалу Полякова промовляла: «Щоб усі, хто приходить сюди з війною — щоб на кордоні у них віднімалися руки та ноги, щоб лопнула голова, щоб вони не могли переступити наш кордон».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>