ВР спростила примусове відчуження майна в умовах воєнного стану

 

Верховна Рада України на засіданні 15 серпня проголосувала в цілому за закон №7605 про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану. Проголосували за закон 278 нардепів.

Про це повідомив LB нардеп фракції “Голос” Ярослав Железняк.

У пояснювальній записці зазначено, що одна із найважливіших складових виживання і перемоги нашої країни у цій війні базується на належному функціонуванні військово-оборонного комплексу.

“Його основа – вітчизняні промислові підприємства, які розміщені по всій території України, у тому числі у прифронтовій зоні. Надзвичайно швидка зміна подій під час ведення бойових дій вимагає термінового реагування органів місцевої й центральної влади щодо збереження та застосування підприємств оборонного значення в інтересах держави, недопущення їх знищення або захоплення ворогом”.

Даним законом для забезпечення цих функцій військовим адміністраціям на місцях надається право оперативного реагування і термінового внесення питань щодо підприємств оборонного значення недержавної форми власності до РНБО.

“Запропонована процедура дасть можливість приймати рішення в цій надзвичайно важливій сфері оперативно, компетентно та відповідально, допоможе державі зберегти та примножити свій оборонний потенціал”, — прогнозують нардепи.

Закон дозволить вдосконалити та оптимізувати процедуру та механізм проведення примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану.

“Та пришвидшити термін переходу промисловості на військові рейки, особливо важкої промисловості і машинобудівної галузі. В період дефіциту важкого озброєння і боєприпасів, поряд з отриманням необхідного від наших союзників, дозволить налагодити власний механізм забезпечення наших Збройних Сил необхідним озброєнням та амуніцією”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>