Українці запустили у Twitter «шторм» з вимогою відставки голови Amnesty International

Аньєс Калламар

Про це повідомляє  Детектор медіа.

«Українці у твіттері почали шторм, вимагаючи відставку Аньєс Калламар. Його учасники поширюють дописи із хештегом #AgnessCallamardMustResign. Цю акцію підтримали і в інших країнах, зокрема, в Канаді», — зазначає видання.

Дописи зі згаданим хештегом розміщують у себе відомі українці, редакції популярних медіа і звичайні користувачі.

«Якщо вам цікаво, як виглядає «використання житлових районів як щита», ось як це зробила Росія в Буча. Я знаю, що ваші люди добре попрацювали над розслідуваннями у Бучі. Шкода, що зараз усе пропало», — написав у себе в твіттері колишній посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Повна підтримка відважної Оксани Покальчук (очільниця українського офісу Amnesty International, — ред). Ганьба за Amnesty International», — написав німецький політолог, колишній голова Фонду Бьолля в Україні Сергій Сумленний.

«Amnesty International, мабуть, пора починати реагувати на критичні відгуки про ваш звіт? Якщо ви не хочете слухати українські голоси (не так важливо, чи не так?), вам слід слухати міжнародні ЗМІ?», — наголошує видання Тексти.

«Скандал набирає обертів. Видання The Times про звіт, зроблений організацією, очолюваною Аньєс Калламар», — пише KyivPost у твіттері.

Генеральна директорка Amnesty International Аньєс Калламар відповіла на критику у твіттері.

«Наразі ми повідомляємо про тактику України, яка загрожує цивільним. Звертаюся до тих, хто чинить нападки на нас через упередженість щодо України: перевірте нашу роботу. Ми на боці всіх жертв. Неупереджено», — заявила вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>