Путін влаштував серед генералів за провали в Україні чистки — британська розвідка

путін  шойгу автомат

Про це повідомляє міноборони Британії у twitter.

За даними британської розвідки низька ефективність збройних сил РФ під час її вторгнення в Україну дорого коштувала російському військовому керівництву, що, швидше за все, призвело до звільнення щонайменше шести російських командувачів з початку бойових дій у лютому 2022 року.

Зокрема, посади втратили командувачі східного та західного військових округів. Генерал-полковник Олександр Чайко був звільнений з посади командувача східним військовим округом у травні 2022 року. Генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував західним військовим округом з 2018 року, був відсутній на дні ВМФ Росії в Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року. Ймовірно, його замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков.

Генерал Олександр Дворніков був усунутий після того, як отримав загальне командування операцією в Україні, а генерал Сергій Суровікін прийняв командування південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

«До цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, убитих у ході бойових дій в Україні. Кумулятивний вплив на узгодженість командування, ймовірно, сприяє тактичним і оперативним труднощам Росії», — дійшли висновку в британській розвідці.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>