З усіх іноземних політиків поляки найбільше довіряють Зеленському, Джонсону та Байдену, — опитування

Згідно з опитуванням, поляки найбільше довіряють таким іноземним політикам, як Володимир Зеленський (86%), Джо Байден (74%) і Борис Джонсон (55%). Найбільш недовірливо ставляться до Путіна і Лукашенка

Про це інформує PolsatNews з посиланням на опитування CBOS (польський Центр дослідження громадської думки).

«Війна в Україні змусила поляків звернути більше уваги на події за межами нашої країни. Дії, вчинені у зв’язку з російською агресією проти України, є, мабуть, одним із найважливіших, але, звичайно, не єдиним критерієм оцінки лідерів держав і політиків, активних на міжнародній арені», — зазначає CBOS.

Зазначається, що найбільша кількість респондентів (86%) заявили про свою довіру президенту України Володимиру Зеленському. Друге місце в рейтингу іноземних політиків посів президент США Джо Байден, якому довіряють майже три чверті поляків (74%). Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон завоював довіру більшої частини респондентів (55%).

Крім того, свою довіру до президента Єврокомісії Урсули ван ден Ляєн висловили 46% респондентів. Інші політики, включені в дослідження, викликали швидше негативну, ніж позитивну реакцію.

Водночас найнижче в рейтингу знаходяться президенти Росії Володимир Путін (94% заяв про недовіру) та Білорусі Олександр Лукашенко, якому не довіряють 87% поляків.

Також скоріше негативно респонденти сприймають премʼєра Угорщини Віктора Орбана. Половина респондентів висловили йому недовіру.

Згідно з опитуванням, 39% поляків не довіряють президенту Франції Емманюелю Макрону, а 38% респондентів негативно оцінюють канцлера Німеччини Олафа Шольца. При цьому Макрону довіряють більше (27%), ніж Шольцу (17%).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>