Велика Британія надасть Україні кредит у розмірі 3 млрд фунтів

британія україна

Про це інформує Європейська Правда.

У листі Захаві, адресованому міністерці міжнародної торгівлі Енн-Марі Тревельян, йдеться, що міністр фінансів вважає «важливим, аби ми продовжували підтримувати уряд України всіма можливими способами та демонстрували нашу віру в майбутнє України».

За даними британських ЗМІ, кредитна лінія UKEF складатиметься з 2,3 млрд фунтів стерлінгів для фінансування військових контрактів, визначених українським урядом, а решта 700 млн фунтів стерлінгів підуть на проекти з відбудови України.

При цьому у листі йдеться, що укладання угоди про кредит залежить від розв’язання юридичних питань, пов’язаних із ризиками комерційної діяльності в Україні на тлі війни.

«Очевидно, що Україна є ринком із високим ризиком для комерційної діяльності, і ми повинні визнати, що ризик збитків є значним. Тому UKEF також повинен продовжувати зменшувати збитки міністерства фінансів, наскільки це можливо», – пише Захаві в листі.

За попередніми даними, наразі агентство надало Україні фінансові гарантії на суму 23 млн фунтів стерлінгів – зокрема для транспортування тестів на COVID-19 для міністерства охорони здоров’я України до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>