Є конкретний наказ президента Генштабу готувати плани деокупації всієї України, ми дійдемо до кордонів 1991 року, — Резніков

Олексій Резніков

Про це Олексій Резніков розказав в інтерв’ю для BBC Україна.

Зеленський віддав наказ відвоювати окупований південь, а потім й інші регіони України.

«Є конкретний наказ президента Генеральному штабу готувати плани про деокупацію всієї України, включно з територіями, окупованими з 2014 року. Конкретний наказ. А далі вже, з точки зору пріоритезації планів — військові, виходячи з можливостей, повинні запропонувати цей (план, — Ред.).

Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік.

Питання в черговості кампаній і ресурсу, який нам для цього потрібен. І ми це, абсолютно не приховуючи, обговорюємо з нашими партнерами. Вони знають наші плани. І допомагають нам, розуміючи, що і коли нам потрібно для того чи іншого просування», — сказав Резніков.

Міністр оборони України наголосив, що питання не про конкретну наступальну операцію.

«Мова і не може йти про конкретну наступальну операцію, тому що я не генерал. Ми домовилися з паном Залужним, що я не вчу його воювати. І президент, до речі, не вчить воювати. Президент ставить політичні завдання, а військові фахово готують ту чи іншу кампанію», — додав міністр.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>