Знищення командного пункту окупантів паралізує цілу дивізію, — головний редактор Defense Express

Мелітополь

Про це він розповів в етері телеканалі «Еспресо».

«Про те, для чого ЗСУ за допомогою систем HIMARS бʼють по складах з боєприпасами на тимчасово окупованих територіях сказано вже багато. Однак потрібно звернути увагу також і той факт, що ЗСУ також успішно знищують і командні пункти ворога. До прикладу, знищення всього командування 20-ї гвардійської мотострілецької дивізії армії РФ повністю паралізувало їхні дії. Тобто це означає втрату керування цілої дивізії, а це понад 3 тис. осіб. Це втрата боєздатності. Ну і звісно ж накладаємо до цього проблеми з боєприпасами для окупантів. Сукупність таких втрат паралізує російська війська і вони не можуть продовжувати наступ», — пояснив Катков.

Експерт наголосив, що першочерговими завданнями для роботи систем HIMARS залишається знищення складів, штабів та пунктів звʼязку.

«Зараз ЗСУ активно працюють по штабах, складам з боєприпасами та пунктам звʼязку. А потім вже будуть знищені точкові обʼєкти, наприклад, взводно-опорні пункти окупантів. Оскільки снаряд від HIMARS має чудово функцію — підрив боєчастини в повітрі. Це не звичайні снаряди, які падають на землю, а потім вибухають. Тому російських військових чекає дуже багато сюрпризів від Збройних сил України», — додав він.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>