На Шрі-Ланці ввели режим надзвичайного стану після втечі президента

Влада Шрі-Ланки оголосила надзвичайний стан після втечі з країни президента Готабая Раджапакси. Про це повідомляє стрічка новин із посиланням на офіс прем’єр-міністра.

У повідомленні йдеться, що прем’єр-міністр Раніл Вікремесінгхе ввів надзвичайний стан на всій території острова та комендантську годину у Західній провінції, на території якої розташована столиця країни Коломбо.

Водночас прем’єр наказав силам безпеки заарештовувати тих, хто “поводиться неналежним чином”, та вилучати транспортні засоби, на яких вони пересуваються.

  • Шрі-Ланку охопили масові заворушення. У країні рекордна інфляція, не вистачає продуктів харчування, ліків та палива.
  • Президент і прем’єр-міністр країни погодилися піти у відставку після того, як 9 липня протестувальники увірвалися до їхньої резиденції .
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає , що блокада Росією експорту українського зерна могла сприяти масовим заворушенням у Шрі-Ланці.
  • У ніч на середу президент Шрі-Ланки Готабая Раджапакса залишив країну і вилетів із дружиною та охоронцями на Мальдівські острови. Після того, як стало відомо про від’їзд президента, натовпи протестувальників рушили до президентського палацу, поліції довелося застосувати сльозогінний газ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>