Путін не наважується оголосити загальну мобілізацію, попри дефіцит резервів на війні в Україні, — британська розвідка

мобілізація рф солдати орки

Про це повідомляє міноборони Британії у twitter.

У британській розвідці зазначають, що основні зусилля окупантів й надалі зосереджено у районі Сєверодонецька та Лисичанська. Проте, тиждень постійних інтенсивних обстрілів свідчить про те, що Росія зараз намагається відновити наступ на північ від Ізюма. Українські сили продовжують утримувати позиції у цьому секторі, добре використовуючи лісисту місцевість для підтримки своєї оборони.

У розвідці також очікують, що протягом найближчих тижнів російська кампанія все більше покладатиметься на ешелони резервних сил. Вони складаються з кількох окремих компонентів, які Росія майже напевно вже почала використовувати.

Британські військові зазначили, що російський бойовий армійський резерв – це нещодавнє нововведення, яке складається з резервістів-добровольців, які розгортаються як цілі підрозділи та призначені для виконання завдань безпеки в тилу.

Там додали, що людський мобілізаційний ресурс – це значний фонд усіх ветеранів, які служили в регулярній армії протягом останніх п’яти років. А російська влада, ймовірно, використовує добровольців цієї категорії для поповнення третіх батальйонів у складі регулярних бригад. «Попри постійний дефіцит резервістів для розгортання в Україні, російське керівництво, ймовірно, й надалі не хоче віддавати наказ про загальну мобілізацію», — констатували у британській розвідці.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>