Фейковий Кличко 15 хвилин спілкувався з бургомістеркою Берліна

Про це повідомляє DW.

Пранкер провів розмову з Ґіффай за допомогою технології дипфейк. У канцелярії сенату німецької столиці заявили, що розмова протривала 15 хвилин, перш ніж Ґіффай запідозрила каверзу. Удаваний Кличко запитував про українських біженців, а жодних ознак того, що відеоконференція проводилася не з реальною людиною, не було.

«Очевидно, це дипфейк. Для розслідування викликали поліцію», — повідомили у канцелярії.

Сумніви у Ґіффай закралися, коли пранкер перейшов до теми соціальних виплат для українських біженців і попросив вжити заходів щодо заохочення молодих хлопців повертатися в Україну воювати. Також співрозмовник бургомістерки Берліна попросив підтримати Київ порадою щодо проведення ЛГБТ-прайду. Після цього зв’язок перервався.

«На жаль, це частина реальності, що війна ведеться всіма засобами — зокрема онлайн, щоб підірвати довіру за допомогою цифрових методів та дискредитувати партнерів та союзників України», — сказала Ґіффай

Сам Кличок висловив сподівання на проведення розмови з Ґіффай вже найближчим часом через офіційні канали та зауважив, що йому для цього не потрібен перекладач.

Ґіффай подякувала меру Києва та зазначила, що пранкер попросив говорити російською мовою з перекладом, бо навколо нього, нібито, були працівники, які не розуміють німецької.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>