Плани РФ щодо анексії ламають загроза морської блокади на Півдні й опір українців, — ISW

ЗСУ гармата гаубиця

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW) у даних станом на 15 червня.

Зазначається, що окупанти намагаються посилити свою присутність у північно-західній частині Чорного моря через загрозу блокади суден.

«Українські війська, як і раніше, контролюють критично важливу ділянку берегової лінії Очакова в Миколаївській області і, можливо, можуть блокувати російські судна», — йдеться в повідомленні.

В Інституті наголошують, що російські війська, ймовірно, мають намір посилити контроль над доступом до портів в Чорному морі під захистом укріпленої військово-морської присутності на острові Зміїний.

Також за даними аналітиків, український опір в Херсонській і Запорізькій областях, ймовірно, будуть «продовжувати зривати зусилля Росії з консолідації повномасштабного адміністративного контролю над окупованими територіями і планів анексії».

Водночас вони припускають, що російські війська можуть влаштовувати атаки під фальшивим прапором навколо Донецька, щоб стримати проукраїнські настрої.

Головні тези від ISW

  • Російські війська почали наземний штурм Сєверодонецька та населених пунктів поблизу, але станом на 15 червня не взяли під повний контроль місто.

  • Окупанти ведуть здебільшого невдалі наступальні операції навколо траси Т1302 Бахмут — Лисичанськ, намагаючись перерізати українські наземні лінії зв’язку в Лисичанськ.

  • Росіяни продовжили просування по трасі Е40 до Слов’янська і на південний схід від Ізюма.

  • Також тривають бої в населених пунктах навколо Харкова.

  • Окупанти продовжували зміцнювати резервні позиції в Запорізькій і Херсонській областях, одночасно приймаючи оборонні заходи для посилення російської присутності в Чорному морі.

  • У свою чергу кремль і самопроголошені республіки продовжують проводити спеціальну політику анексії на окупованих територіях.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>