В ЄС занепокоїлись, що війна в Україні може загострити проблеми з наркотиками

Вторгнення Росії в Україну може створити в Європі нові проблеми в контексті незаконного обігу наркотиків, спричинивши зміну маршрутів контрабанди та потенційно піддаючи впливу наркотиків більше людей, передає стрічка новин.

Європейський центр моніторингу наркотиків і наркозалежності (EMCDDA) заявив у своїй щорічній доповіді, що багато людей, які зазнали «сильного психологічного стресу» під час конфлікту, можуть бути більш вразливими до проблем зловживання психоактивними речовинами в майбутньому.

Наркоторговці можуть перейти на альтернативні маршрути, щоб уникнути районів із підвищеною присутністю сил безпеки, у той час як служби охорони здоров’я в європейських країнах, особливо тих, що межують з Україною, ймовірно, стануть більш напруженими, оскільки споживачі наркотиків, які рятуються від конфлікту, потребують підтримки.

Занепокоєння щодо впливу міжнародних подій на проблеми з наркотиками в Європі виникли в той час, коли вживання психоактивних речовин повертається до рівня, що був до пандемії, повідомляє EMCDDA.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>