Російські війська посилюватимуть наступи на Слов’янськ і Сіверськ

Війна з Росією

Про це інформує американський Інститут вивчення війни (ISW).

11 червня російські війська відновили атаки на південний захід від Ізюма та в напрямку Слов’янська та Сіверська.

«Раніше ISW оцінювало, що російські війська можуть спробувати відрізати українські GLOC у Сіверську та провести мілке оточення замість просування на Слов’янськ.  Геолокаційні зображення також показали, що російські війська побудували новий міст уздовж російських GLOC до Ізюма в південно-східній Харківській області, що також може свідчити про те, що російські сили продовжуватимуть посилювати наступальні операції Слов’янська та Сіверська», — йдеться в повідомленні.

Українська розвідка оцінює, що армія РФ планує вести тривалу війну, хоча формування і резерви військ, ймовірно, залишаються поганими. Заступник начальника Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький заявив, що має підтвердження — російські війська продовжили планування війни до жовтня 2022 року.

Крім того, Скібіцький заявив, що РФ має у резерві додатково 40 батальйонних тактичних груп, після того як вони вже перекинули в Україну 103 БТГ. Малоймовірно, що ця доповідь означає, що російські сили зберігають у Росії 40 повноцінних і ефективних БТГ. Російські військові навряд чи будуть тримати таку значну частину своїх сил у резерві через триваючу нестачу живої сили на передовій.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>