Росіяни потужно обстрілюють Лисичанськ, небезпечно перебувати навіть в укриттях, — Гайдай

Безпосередньо в Лисичанську чи на його околицях боїв немає. Однак місто перебуває під надзвичайно потужними обстрілами

Про це в коментарі «Радіо Свобода» повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Обстрілюють дуже потужно Лисичанськ. Враховуючи те, що вони не знаходяться поруч, то обстрілюють місто з дуже великого калібру (203-й, 240-й), а також бронебійними снарядами, які пробивають навіть бетон, укриття не рятують.

Найзапекліші бої тривають в Сєверодонецьку. Росіяни вже відзвітували про захоплення міста, але їхні солдати чомусь досі гинуть в Сєверодонецьку, чомусь відтягнули звідти свої підрозділи з бурятами після великих втрат. Далі просто займаються брехнею-пропагандою», – сказав Гайдай.

Втрати серед захисників України голова Луганської ОВА озвучити відмовився. Але зазначив, що якщо порівнювати втрати, то з російського боку вони набагато більші. Гайдай також згадав, що особлива увага українських військових прикута зараз до річки Сіверський Донець.

«Зараз спекотна погода, рівень води у річці Сіверський Донець впав. Тому слідкуємо за переміщенням росіян – може вони знову спробують влаштувати переправу, щоб перекинути техніку та особовий склад через річку», – зазначив Гайдай.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>