Восени почнуться соціальні та політичні протести у Білорусі, які перекинуться на Росію, — Наливайченко

Валентин Наливайченко, народний депутат України переконаний, що Білорусь вже платить ціну за підтримку агресивного режиму Путіна, але білоруський народ встоїть і доб’ється змін, а режим, піде на дно, як пішов крейсер «Москва»

Таку думку він висловив в етері Еспресо.

«Треба відзначити, що насправді у Білорусі існував партизанський рух, була невеличка рейкова війна з перешкоджанням постачанню важкого озброєння та снарядів з початком російської агресії, особливо, це було помітно у березні-квітні цього року. Також у середині самої Білорусі протестні настрої й опозиція дуже сильні», – запевнив нардеп.

Наливайченко пояснив, що за десятки років протистоянню режиму Лукашенка білоруська опозиція навчилася працювати та, хай їх не так видно й чути зараз, бо вони не мають доступу до жодних ЗМІ, особливо у Білорусі, але вони є та мають досить серйозну силу.

«Я підтверджую, що вже восени, і сам Лукашенко це розуміє, і у Росії теж це усвідомлюють, будуть вже більш масові соціальні та політичні протести. Я думаю, що вони почнуться з Мінська, з Білорусі, а потім перекинуться і на територію Росії. Протести будуть пов’язані безпосередньо з війною. Те, що РФ продовжує вчиняти військові злочини та веде війну на нашій території, точно зачіпає Білорусь. Я вже не кажу, що режим Лукашенка втрачає економічно щодня, зараз він знаходиться майже на повному фінансуванню російського бюджету, така ситуація довго не буде існувати», – зазначив Наливайченко.

Народний депутат додав, що також до Білорусі вводяться суттєві міжнародні акції і далі будуть продовжуватися. До того ж Білорусь через війну втратила двосторонні торговельні відносини з Україною, які мали взаємний товарообіг до 6 млрд доларів і більше, це серйозна втрата для білоруської економіки.

«Білорусь вже платить ціну за підтримку агресивного режиму Путіна. Мій висновок, що Білорусь, як народ, встоїть і доб’ється змін, а як режим, піде на дно, як пішов крейсер «Москва» – підсумував Валентин Наливайченко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>