Росіяни вкрали в Україні вже майже пів мільйона тонн зерна

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну окупаційні війська РФ вкрали з тимчасово захоплених територій вже близько пів мільйона тонн зерна.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, на півдні зерно з тимчасово захоплених територій України росіяни намагаються вивезти до окупованого Криму, натомість на півночі награбоване вивозять відразу у РФ.

Відповідно до інформації з регіонів, зокрема від елеваторів, які розташовані на тимчасово окупованих територіях, бачимо, що близько пів мільйона тонн зерна вкрадено. Це є в усіх тимчасово окупованих областях – Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій. Зерно спрямовується або на територію Росії, перш за все з Харківської, Донецької, Луганської областей, або на територію Криму з Запорізької та Херсонської областей.

Тарас ВисоцькийПерший заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Окремо, заступник міністра попередив про великий ризик, що росіяни викрадуть і зерно нового врожаю озимої пшениці, яку українські фермери успішно посіяли в мирний час восени 2021 року.

“Ми надіємося, що до початку збору, який у південних регіонах розпочнеться буквально за декілька тижнів, все-таки вдасться перемогти та деокупувати ці території, бо за інших обставин поведінка окупантів вказує на високу ймовірність просто прямих крадіжок цього збіжжя”, – підкреслив Висоцький.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>