ПриватБанк констатує зростання безготівкових оплат: українці стали частіше купувати товари та відвідувати кафе

Українці у першій половині травня стали більше купувати електроніки, побутової техніки та частіше відвідувати кафе і ресторани, тоді як на початку війни переважна частка безготівкових оплат припадала на їжу та ліки

Про це свідчить статистика безготівкових оплат у термінала ПриватБанку, повідомила пресс-служба банку у релізі.

У порівнянні з першим місяцем війни, коли переважна частка безготівкових оплат за товари та послуги припадала на харчі та медикаменти, у квітні та першій половині травня  збільшилися обсяги безготівкових оплат покупок в мережах електроніки і побутової техніки та закладах харчування», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у першій половині травня частка оплат покупок продуктів харчування в мережі терміналів ПриватБанку знизилася з 56% до 52% від загального обсягу витрат, а обсяги оплат покупок в мережах аптек — з 12,5% до 8%.

Таке зниження покупок їжі та ліків відбулося за рахунок зростання безготівкових оплат у кафе і ресторанах – 4,3% у квітні-травні замість березневих 2,5%. Частка оплат покупок магазинах одягу і взуття зросла з 6% до 7%, а у мережах електроніки та побутової техніки — з 5% до 6,5%.

При цьому якщо на початку березня не працювали понад 80% магазинів одягу та взуття, то у травні  відновили роботу 65% точок.

«Ресторанний сервіс впав з початком війни на 81%, але зараз відновився вже на 45%, магазини техніки та електроніки після зниження кількості точок з початком війни на 67% у травні відновилися на 44%», – зазначає ПриватБанк.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>