В Україні з 24 лютого внаслідок воєнних дій загинули близько 4 тис. мирних мешканців — ООН

Від початку повномасштабного вторгнення РФ до України загинуло 3974 цивільних, поранено — 4654

Про це йдеться у щоденному повідомленні Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ).

Зазначається, що всього загинуло 3974 людини. З них 1497 чоловіків, 985 жінок, 91 дівчина і 99 хлопчиків, а також 69 дітей і 1233 дорослих, стать яких поки невідома.

Травмувалося під час воєнних дій 4654 людини.

Також відомо, що на підконтрольній уряду території: 4217 жертв (2106 загиблих і 2111 поранених), а на території, контрольованій окупантами — 655 (128 вбитих і 527 поранених).

Більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область) та Попасної (Луганська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>