У разі просування лінії фронту на Донбасі на захід, росіяни отримають проблеми з постачанням, — британська розвідка

У розвідці Великої Британії заявили, що у разі просування лінії фронту на Донбасі далі на захід, окупанти матимуть труднощі з матеріально-технічним постачанням

Про це повідомляє міноборони Британії у twitter.

У розвідці звертають увагу, що Росія посилила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Наразі північний та південний фланги росіян у цьому районі розділяють приблизно 25 км території, яку контролює Україна.

Британці відзначають, що українці чинили сильний опір: сили зайняли добре окопані оборонні позиції. Вони дійшли висновку, що Операція об’єднаних сил України, яка давно розпочалася зберігає ефективне командування та контроль над цією ділянкою фронту.

Водночас у розвідці Британії констатують, що Росія досягла деяких локальних успіхів, частково завдяки зосередженню артилерійських підрозділів.

«Захоплення Росією Сєвєродонецького плацдарму призведе до окупації всієї Луганської області. Хоча наразі на цій  операції зосереджені головні зусилля Росії, вона є лише частиною російської кампанії із захоплення Донбасу. Якщо лінія фронту на Донбасі просуватиметься далі на захід, це розширить російські лінії зв’язку, а її сили постануть перед подальшими труднощами з матеріально-технічним забезпеченням», — дійшли висновку в міноборони Британії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>