Перша українка-конгресвумен США відвідала Запоріжжя

Вікторія Спартц, перша етнічна українка, яка ввійшла до Конгресу США, відвідала Запоріжжя

Про це повідомила Запорізька ОВА у телеграм.

«Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух зустрівся з конгревумен Сполучених Штатів Америки Вікторією Спартц», – йдеться у повідомленні.

Спартц народилася у місті Носівка, що на Чернігівщині. У 2000 році емігрувала до США, де їй вдалося ввійти до Конгресу США та стати першою в історії етнічною українкою-конгресвумен.  З 2017 по 2021 рік Вікторія Спартц була сенатором штату Індіана, з 2021 року вона є членкинею Палати представників США.

В ході візиту Спартц з представниками ОВА обговорили ситуацію у Запорізькій області: обстріли окупантами мирного населення, гуманітарні проблеми тимчасово окупованих територій, проблеми вимушених переселенців.

В ОВА зазначили, що через активні бойові дії до мешканців окупованих населених пунктів не вдається доставити гуманітарну допомогу та ліки. До того ж Росія блокує будь-які можливостя організованої евакуації.

У свою чергу, Вікторія Спартц, яка відвідує різні регіони України та намагається зрозуміти ситуацію в кожному з них, розпитала про військові потреби, а саме – про озброєння та чого не вистачає українській армії для ведення боїв.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>