Угорщина вимагає компенсацію за згоду на нафтове ембарго проти Росії

Угорщина вимагає компенсацію за згоду на нафтове ембарго проти Росії

Угорщина погодиться на запровадження нафтового ембарго проти Росії, якщо отримає компенсацію в розмірі 700-750 мільйонів євро.

Про це в інтерв’ю виданню El Pais, яке цитує Politico, повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, Угорщина не має виходу до моря, а також залежить від російської нафти й газу через свою історично побудовану інфраструктуру.

“Наші нафтопереробні потужності розраховані на російську нафту. Щоб переробити інші види нафти, нам довелося б інвестувати від 500 до 550 мільйонів євро — це займе близько чотирьох років. Щоб замінити нафтопровід з Росії, нам доведеться розширити потужність трубопроводу Адріатичного моря, що означало б 200 мільйонів євро, і ми не знаємо, скільки це займе часу. Ціна на газ в Угорщині підвищиться на 55 відсотків”, — зазначив Сійярто.

Він наголосив, що Угорщина не підтримає поточний пакет санкцій проти Росії, якщо ЄС не запропонує рішення.

“Ми сказали голові Єврокомісії в понеділок, що її пропозиція створює для нас проблему. Ми не можемо голосувати за, якщо нам не запропонують рішення”, — додав міністр.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>