Україна виграла першу фазу війни проти РФ — Міноборони

Збройні сили України виграли першу фазу війни з Російською Федерацією, але попереду ще тривалий етап боротьби, оскільки у РФ достатньо ресурсів, що утримувати війська на тимчасово захоплених територіях України.

Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

У Міноборони пояснили, що ключовою задачею РФ було – за декілька днів захопити Київ і взяти під повний контроль всю державу. Це була перша фаза війни і Росії не вдалося її виконати.

Під час цієї фази російська армія використовувала 24 батальйонно-тактичні групи, своїх спецпризначенців і зазнала великих втрат.

 Величезна кількість ворожих військ була сконцентрована навколо Києва і області. ЗСУ завдали абсолютний удар ворогу і перша фаза була виграна Україною. Після цього, ворог почав використовувати іншу тактику і стратегію у війні з Україною. Попереду нас очікує складний і тривалий етап боротьби до повного очищення нашої країни і встановлення суверенітету у державних кордонах. Бо у Росії ще багато ресурсів, які вона може використати вже найближчим часом

Ганна МалярЗаступниця міністра оборони

Маляр наголосила, що наразі Україна отримає велику допомогу від іноземних партнерів, в тому числі у рамках ленд-лізу. Однак, поки ця допомога надійде, Україну чекає важкий період, який триматиме декілька тижнів або й місяців.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>