Російські військові знищили музей Сковороди під Харковом

Російські військові знищили музей Сковороди під Харковом

Російські військові знищили Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди у селі Сковородинівка біля Харкова.

Про це повідомляє Золочівська селищна рада.

“В результаті нічного ракетного обстрілу знищено Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди у селі Сковородинівка. Напередодні війни там тільки закінчилися реставраційні роботи, ми готували заклад до відзначення трьохсотріччя видатного філософа зі світовим ім’ям”, – повідомили в селищній раді.

Як повідомив “Суспільному” очільник Золочівської громади Віктор Коваленко, снаряд влетів під дах будівлі, спалахнула пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею.

Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який залишився на ніч охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні.

Довідка. Музей розташований у с. Сковородинівка. Це був маєток XVIII століття, у якому останні роки свого життя працював та біля якого був похований Григорій Сковорода. Цієї осені в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя з дня народження українського філософа.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>