Росіяни відновили штурм “Азовсталі” та намагаються захопити Попасну: зведення Генштабу

Росіяни відновили штурм “Азовсталі” та намагаються захопити Попасну: зведення Генштабу
Окупаційні війська Російської Федерації, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, не припиняють наступальних дій у Східній операційній зоні та ведуть активні бойові дії на Донецькому і Таврійському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведення Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення.

“Противник не припиняє наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом”, йдеться у звіті.

  • На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. У підрозділах збройних сил республіки Білорусь триває перевірка бойової готовності сил реагування.
  • На Сіверському напрямку ознак формування противником наступального угруповання не виявлено. В прикордонних районах України на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей на позиціях та опорних пунктах утримується незначна кількість особового складу, озброєння та військової техніки.
  • На Слобожанському напрямку противник активних дій не проводив. Продовжує обстріли з реактивної та ствольної артилерії житлових кварталів та передмістя Харкова.

Ворог продовжує здійснювати нарощування системи протиповітряної оборони, матеріально-технічного забезпечення та вогневого ураження. Окупанти проводять перегрупування та відновлення боєздатності підрозділів.

Крім того, на базі Куп’янської міської лікарні в облаштованому окупантами шпиталі за наявною інформацією перебуває до 300 поранених.
З метою уточнення позицій наших військ та напрямків подальшого просування ворог здійснює повітряну розвідку.

  • На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії.
  • На Лиманському напрямку здійснює обстріли позицій наших військ.
  • На Попаснянському напрямку основні зусилля зосередив на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та відновленні наступу на населені пункти Лиман та Сіверськ.
  • В місті Маріуполі продовжує блокування підрозділів Сил оборони в районі “Азовсталі”. В окремих районах, за підтримки авіації, поновив штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу.
  • На Сєверодонецькому, Авдієвському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не вів. Здійснює вогневий вплив з метою сковування дій наших військ та знищення артилерійських підрозділів.
  • На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив, утримував зайняті рубежі, посилював системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Обстрілював позиції наших військ. На півночі Херсонщини і Миколаївщини ворог здійснює обстріли населених пунктів, які залишив.

Крім того, окупаційні війська РФ ведуть повітряну розвідку в районах населених пунктів Олександрівка, Сергіївка, Володимирівка.

У Генштабі зауважили, що за попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було уражено п’ятнадцять повітряних цілей: чотирнадцять безпілотних літальних апаратів типу “Орлан” та один літак.

“На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки противника”, – підсумували ранкове зведення у ЗСУ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>