Росіяни намагаються взяти під контроль Запорізьку АЕС — МАГАТЕ

Російський “Росатом” хоче взяти під повне управління українську Запорізьку атомну електростанцію в Енергодарі, який попри спротив місцевого населення вдалося захопити окупаційним військам Російської Федерації.

Про це йдеться у зведення Міжнародного агенства з ядерної енергії (МАГАТЕ).

Черговий акт ядерного тероризму РФ: над Хмельницькою АЕС пролетіли дві російські крилаті ракети
“Україна повідомила, що “Росенергоатом” — підрозділ російської державної атомної компанії “Росатом” — направив на ЗАЕС групу з восьми спеціалістів-ядерників. Вони вимагають щоденних звітів від керівництва станції про “конфіденційні питання” щодо функціонування АЕС”, — резюмували у відомстві.
Окупанти вимагають звіти, пов’язані з адмініструванням та управлінням, технічним обслуговуванням та ремонтом, охороною та контролем доступу, а також поводженням з ядерним паливом.

У МАГАТЕ повідомили, що персонал станції працює “під неймовірним тиском”. Водночас в Україні заявили агентству, що українські спеціалісти-ядерники продовжують виконувати свої обов’язки та підтримувати, наскільки це можливо під час війни, безпеку ядерних об’єктів в країні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>