Російські загарбники катують і звинувачують у «шпигунстві» українського священика, — Денісова

Священника Православної церкви України поміщено до російського карцера, де його піддають тортурам та звинувачують у «шпигунстві»
Про це повідомила Людмила Денісова у Telegram.

«Рашисти катують українського священника. Громадянин України, настоятель одеського Свято-Троїцького собору Василь Вирозуб незаконно утримується у СІЗО № 2 Бєлгородського району м. Старий Оскол. Священника Православної церкви України поміщено до карцера, де його піддають тортурам та звинувачують у «шпигунстві». Василь був захоплений в полон російськими військовими разом із іншими учасниками гуманітарної місії рятувального судна «Сапфір», — йдеться у повідомленні.

В слідчому ізоляторі також перебувають майже 150 українських військовослужбовців, які так само піддаються катуванню з боку представників адміністрації СІЗО.

«Вищевказані дії є порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Мінімальних стандартних правил поводження з ув’язненими, схвалених Економічною і соціальною радами ООН. Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав громадян України», — наголосила Денісова.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>