У Пентагоні заявили, що поки не можуть підтвердити застосування Росією хімічної зброї у Маріуполі

У Пентагоні наразі не можуть підтвердити заяви з України про використання Росією хімічної зброї, білого фосфору, у Маріуполі. Про це у вівторок заявив високопосадовець Міністерства оборони США, повідомляє кореспондент «Голосу Америки» Джефф Селдін.

Як повідомляється, в уряді США досі аналізують ситуацію.

Як вказує Селдін у Пентагоні заявили, що на заваді оцінці ситуації, відсутність доступу до Маріуполя, неможливість спілкуватись із лікарями.

Посадовець США наголосив, що Вашингтон серйозно ставиться до повідомлень про використання Росією хімічної зброї з огляду на попередні прецеденти.

При цьому, вказав посадовець, встановити факт використання зброї дистанційно за даними спостережень нелегко.

«Це складно довести без присутності на місці», — наводить слова посадовця Селдін.

Міноборони США також вважає, що на поточний момент Росія зберігає «дещо понад 80%» сил, які від початку накопичила проти України.

У Пентагоні також вказали, що щоденно здійснюють поставки військової допомоги до України.

За словами високопосадовця Пентагону, Росія нині сконцентрувала більшість своїх повітряних ударів в Україні на сході та заході.

Як повідомляє «Интерфакс», у вівторок президент Росії Володимир Путін заявив, що у минулому інформація США про наявність хімічної зброї стала приводом для вторгнення американських військ в Ірак.

У березні президент США Байден заявив, що Вашингтон відповість у разі використання Росією хімічної зброї. Генсек НАТО Столтенберг заявляв, що Застосування хімічної, або ядерної зброї Росією проти України стане фундаментальною зміною природи конфлікту.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>